Още през 2019 година компанията Samsung Electronics получи правата за използване

...
Още през 2019 година компанията Samsung Electronics получи правата за използване
Коментари Харесай

Новите чипове Exynos с графика AMD RDNA 2 се очакват през месец юли

Още през 2019 година компанията Samsung Electronics получи правата за потребление лицензите на графичната архитектура Radeon DNA, която ще бъде в новите SoC на компанията. Генералният шеф на AMD лекар Лиза Су удостовери пред медиите и по време на събитието Computex 2021, че графичното ядро от семейството RDNA 2 напълно скоро ще можем да забележим във новата флагманска SoC на Samsung. В същото време южнокорейският колос съобщи, че идващия месец ще се състои огромната презентация на новия чип с iGPU на AMD .

Техническите характерности на новата система върху чипа към този момент не се оповестяват. Известно е единствено, че тя ще размени ARM процесорите Qualcomm Snapdragon и старите Exynos, в които се употребява интегрираната графика Mali. Новите интегрирани графични ускорители ще поддържат съвсем всички RDNA 2 технологии, в това число хардуерната поддръжка и ускоряване на трасирането на лъчите, както и Variable Rate Shading (VRS).

Да прибавим, че в границите на това стратегическо партньорство сред Samsung и AMD, първата компания може да употребява технологиите от Radeon Technologies Group в пазарни сегменти, до които до момента AMD е нямала достъп. Сключеният сред двата софтуерни колоса контракт разрешава потреблението на новите SoC с графика на AMD освен в смарт телефоните и таблетите, само че и в преносимите компютри, работещи под ръководството на операционната система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР